Vi utreder och behandlar ofrivillig barnlöshet

Välkommen till Carl von Linnékliniken i Uppsala

Se filmen om Linnékliniken

Vi har hjälpt mer än 12 000 barn att komma till världen

Oavsett var ni bor i landet kan både utredning och behandling göras hos oss. Vi har kort väntetid och ni kan vända er direkt till oss! Ensamstående eller i lesbisk relation? Vi hjälper till med allt från utredning till behandling - Ingen remiss behövs!

Hur går det till?

Läs mer om utredningen

IVF-behandling, hur gör vi?

Läs mer om IVF

Ge bort den finaste gåvan

Läs mer om donation

Har du funderingar?

Kontakta oss på Linnékliniken
 • 2022-02-25 09:42

  01. Vi kan inte utlova evig lycka.
  Men kanske ett och annat mirakel.

  För en del par har inte naturen sin gång. Månad efter månad tvingas de konstatera att det inte blev någon graviditet den här gången heller. Eller att graviditeten inte fortsatte som den skulle. På Carl von Linnékliniken gör vi allt som står i vår makt för att ändra på denna orättvisa. Att många andra lider av samma problem är ingen tröst. Men samtidigt har just det skapat en stor kunskap om ofrivillig barnlöshet, en kunskap vi använder för att hjälpa så många vi bara kan.

  info
 • 2022-02-25 09:42

  02. Hit får alla komma inom sex till åtta veckor.
  Ni har väntat länge nog.

  Vi vet att väntan lätt slår följe med oro, och den som väl tagit steget att söka hjälp har ofta väntat länge nog. När ni kontaktar oss på Linnékliniken får ni komma hit så snart som möjligt, oftast inom en månad. Här träffar ni kunnig personal som lyssnar på det ni har att berätta. Samtidigt gör vi en individuell bedömning av just er situation och era förutsättningar. En komplett utredning ska vara klar på två-tre besök. Ofta räcker det med ett besök. En IVF-behandling ska kunna startas omgående.

  info
 • 2022-02-25 09:42

  03. Många undviker det som är svårt.
  Vi är med under hela resan.

  Det är inte alltid omgivningen förstår vad det innebär att inte få barn. Många kan också vara lite rädda, eller uppleva att ämnet är svårt att tala om. På Linnékliniken möter ni handplockad personal. Vi lyssnar och gör vad vi kan för att ni ska känna er väl omhändertagna. Ni slipper slussas mellan olika läkare. Ni får en egen ansvarig läkare som arbetat med barnlöshet i många år. I lugn och ro diskuterar vi varje steg. Ni är delaktiga i utredningar och behandlingar och kan fråga allt det ni undrar över.

  info
 • 2022-02-25 09:42

  04. Det är inget fel i att vara 39.
  Men det är annorlunda mot att vara 30.

  För oss är det naturligt att en utredning för den som fyllt 39 år ser annorlunda ut än för den som är 30. Anledningen är förstås kvinnans förmåga att bli gravid, som minskar ganska snabbt när man närmar sig 40-årsåldern. Därför lägger vi upp utredningen lite olika beroende på just din ålder. Vi vill att ni snabbt ska kunna få besked om lämpligaste åtgärd i ert fall.

  info
 • 2022-02-25 09:42

  05. Vi vill öka kunskapen om barnlöshet.
  Forskning är ett sätt.

  Tack vare decennier av forskning har vi fått en ledande roll när det gäller barnlöshet. Arbetet har lett till två viktiga erfarenheter. Vi kan ge er en bra prognos för hur stor chansen är att en behandling ska lyckas i just ert fall. Detta ser vi faktiskt i allmänhet redan vid första besöket här. Dessutom kan vi bättre avgöra vilket embryo som har störst chans att resultera i en graviditet, alltså helt enkelt välja det lämpligaste ägget. Kunskapen sprider vi genom föreläsningar och kurser både inom och utom landet. Och publicerar resultaten i medicinska tidskrifter.

  info
 • 2022-02-25 09:42

  06. Alla kan inte få barn.
  Men möjligheterna ökar hela tiden.

  Vi kan inte garantera att alla som söker hjälp får barn. Vad vi vet är att vi under alla år haft stabila och höga resultat. Så bra att vi nu omnämns i italiensk dagspress som en av Europas fem bästa IVF-kliniker. Sedan starten 1990 har vi hjälpt mer än 11 000 barn (april 2022) att komma till världen och vi har ständigt minst 300 pågående graviditeter. Det här gör Carl von Linnékliniken till en av de kliniker i Norden som hjälpt flest par att få barn.

  info
 • 2022-02-25 09:42

  07. Lycka kan inte köpas för pengar.
  Men fler borde få uppleva den.

  Det går inte att sätta pris på ett barn. Vi vet att priset för en IVF-behandling för den som inte är insatt kan tyckas hög vid första anblicken. Men faktum är att vi kunnat hålla priserna nere samtidigt som vi gjort behandlingen enklare att genomföra för paret. Detta beror på våra fortlöpande analyser av vilka moment i behandlingen som har mest betydelse för resultatet. Ambitionen är att genom vår forskning, närvaro och målmedvetenhet ge betydligt fler chansen att bli förälder.

  info
 • 2022-02-25 09:42

  08. Mycket kan göras hemifrån.
  Tack vare din egen läkare.

  Linnékliniken ligger mitt i Mälardalen, med bra kommunikationer till både Stockholm och Arlanda. Vår långa erfarenhet inom IVF gör att bara enstaka besök behövs här under en behandling. Bor ni längre bort räcker det ofta med ett besök i Uppsala för själva IVF-behandlingen, detta tack vare samarbetet med läkare över hela landet. Vi har också väl tilltagna telefontider, helg som vardag. På så sätt kan ni arbeta och leva precis som vanligt så länge behandlingen pågår.

  info
 • 2022-02-25 09:42

  09. Det finns inga dumma frågor.
  Pröva så får du se.

  Vill ni veta hur en utredning eller behandling skulle kunna se ut i ert fall får ni gärna kontakta oss. Det finns inga små eller onödiga frågor, och vi gör vårt bästa för att svara på era funderingar. Enklast slår ni en signal mellan 13.00 och 15.30 och pratar med någon av våra sjuksköterskor, Maria, Katarina, Ingela, Eva-Lena, Anna, Gunilla eller Helena. Ni kan också mejla oss på PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmluZm8uY3Zsa0BsaW5uZS5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5pbmZvLmN2bGtAbGlubmUuc2U8L2E+. Vill ni, så bokar vi sedan tid hos en av våra doktorer.

  info

Födda barn

4254

Antal graviditeter
sedan januari 2015
414

Resultat i topp

Sedan starten 1990 har mer än 12 000 barn fötts efter olika typer av behandlingar vid Carl von Linnékliniken.
Pågående graviditeter är hela tiden minst 300 st. Detta gör kliniken till en av dem i Norden som hjälpt flest par att få barn. En anledning till detta är en hög och jämn lyckandegrad under alla år.

Ny rapport från Q-IVF!
Andelen gravida per behandling fortsätter att öka och ligger nu än bättre jämfört med de redan tidigare höga graviditetstalen.
I nationella sammanställningar ligger Carl von Linnéklinikens resultat mycket bra i alla åldersgrupper. Nya data som jämför alla kliniker i Sverige finns nu inrapporterade till Q-IVF. Till vår glädje ligger vi mycket bra till på denna lista.  Se också under resultat.

Resultat

Senaste nyheterna

 • 2023-05-06 12:51

  När bör man överväga äggdonation?

  Nytt klipp i videobiblioteket där vår läkare Jan Holte talar om äggdonation. Se under rubriken Videobibliotek.

  LÄS MER

  info
 • 2023-03-01 17:56

  Nya filmer om PCO/PCOS i videobiblioteket!

  Vår läkare Jan Holte, som i 35 år har forskat om PCO/PCOS, går igenom en ny broschyr om PCO/PCOS framtagen av Merck. Se
  under rubriken videobibliotek.  

  LÄS MER

  info
 • 2023-02-03 14:07

  Enkät till våra följare på Instagram

  Enkät på Instagram: varför patienter väljer Linnékliniken. Se resultatet på vår Instagramsida "carlvonlinneklinikenivf" eller här på hemsidan längst ner på sidan "Våra behandlingar-Resultat".

  LÄS MER

  info