Välkommen till Carl von Linnékliniken

Vi utreder och behandlar ofrivillig barnlöshet


Vi har hjälpt mer än 10 000 barn att komma till världen !

Oavsett var ni bor i landet kan både utredning och behandling göras hos oss.
Vi har kort väntetid och ni kan vända er direkt till oss!

Ensamstående eller i lesbisk relation? Vi hjälper till med allt från utredning till behandling!

Ingen remiss behövs!

01. Vi kan inte utlova evig lycka.
Men kanske ett och annat mirakel.

För en del par har inte naturen sin gång. Månad efter månad tvingas de konstatera att det inte blev någon graviditet den här gången heller. Eller att graviditeten inte fortsatte som den skulle. På Carl von Linnékliniken gör vi allt som står i vår makt för att ändra på denna orättvisa. Att många andra lider av samma problem är ingen tröst. Men samtidigt har just det skapat en stor kunskap om ofrivillig barnlöshet, en kunskap vi använder för att hjälpa så många vi bara kan.

02. Hit får alla komma inom sex till åtta veckor.
Ni har väntat länge nog.

Vi vet att väntan lätt slår följe med oro, och den som väl tagit steget att söka hjälp har ofta väntat länge nog. När ni kontaktar oss på Linnékliniken får ni komma hit så snart som möjligt, oftast inom en månad. Här träffar ni kunnig personal som lyssnar på det ni har att berätta. Samtidigt gör vi en individuell bedömning av just er situation och era förutsättningar. En komplett utredning ska vara klar på två-tre besök. Ofta räcker det med ett besök. En IVF-behandling ska kunna startas omgående.

03. Många undviker det som är svårt.
Vi är med under hela resan.

Det är inte alltid omgivningen förstår vad det innebär att inte få barn. Många kan också vara lite rädda, eller uppleva att ämnet är svårt att tala om. På Linnékliniken möter ni handplockad personal. Vi lyssnar och gör vad vi kan för att ni ska känna er väl omhändertagna. Ni slipper slussas mellan olika läkare. Ni får en egen ansvarig läkare som arbetat med barnlöshet i många år. I lugn och ro diskuterar vi varje steg. Ni är delaktiga i utredningar och behandlingar och kan fråga allt det ni undrar över.

04. Det är inget fel i att vara 39.
Men det är annorlunda mot att vara 30.

För oss är det naturligt att en utredning för den som fyllt 39 år ser annorlunda ut än för den som är 30. Anledningen är förstås kvinnans förmåga att bli gravid, som minskar ganska snabbt när man närmar sig 40-årsåldern. Därför lägger vi upp utredningen lite olika beroende på just din ålder. Vi vill att ni snabbt ska kunna få besked om lämpligaste åtgärd i ert fall.

05. Vi vill öka kunskapen om barnlöshet.
Forskning är ett sätt.

Tack vare decennier av forskning har vi fått en ledande roll när det gäller barnlöshet. Arbetet har lett till två viktiga erfarenheter. Vi kan ge er en bra prognos för hur stor chansen är att en behandling ska lyckas i just ert fall. Detta ser vi faktiskt i allmänhet redan vid första besöket här. Dessutom kan vi bättre avgöra vilket embryo som har störst chans att resultera i en graviditet, alltså helt enkelt välja det lämpligaste ägget. Kunskapen sprider vi genom föreläsningar och kurser både inom och utom landet. Och publicerar resultaten i medicinska tidskrifter.

06. Alla kan inte få barn.
Men möjligheterna ökar hela tiden.

Vi kan inte garantera att alla som söker hjälp får barn. Vad vi vet är att vi under alla år haft stabila och höga resultat. Så bra att vi nu omnämns i italiensk dagspress som en av Europas fem bästa IVF-kliniker. Sedan starten 1990 har vi hjälpt snart 11 000 barn (maj 2021) att komma till världen och vi har ständigt minst 300 pågående graviditeter. Det här gör Carl von Linnékliniken till en av dem i Norden som hjälpt flest par att få barn.

07. Lycka kan inte köpas för pengar.
Men fler borde få uppleva den.

Det går inte att sätta pris på ett barn. Vi vet att priset för en IVF-behandling för den som inte är insatt kan tyckas hög vid första anblicken. Men faktum är att vi kunnat hålla priserna nere samtidigt som vi gjort behandlingen enklare att genomföra för paret. Detta beror på våra fortlöpande analyser av vilka moment i behandlingen som har mest betydelse för resultatet. Ambitionen är att genom vår forskning, närvaro och målmedvetenhet ge betydligt fler chansen att bli förälder.

08. Mycket kan göras hemifrån.
Tack vare din egen läkare.

Linnékliniken ligger mitt i Mälardalen, med bra kommunikationer till både Stockholm och Arlanda. Vår långa erfarenhet inom IVF gör att bara enstaka besök behövs här under en behandling. Bor ni längre bort räcker det ofta med ett besök i Uppsala för själva IVF-behandlingen, detta tack vare samarbetet med läkare över hela landet. Vi har också väl tilltagna telefontider, helg som vardag. På så sätt kan ni arbeta och leva precis som vanligt så länge behandlingen pågår.

09. Det finns inga dumma frågor.
Pröva så får du se.

Vill ni veta hur en utredning eller behandling skulle kunna se ut i ert fall får ni gärna kontakta oss. Det finns inga små eller onödiga frågor, och vi gör vårt bästa för att svara på era funderingar. Enklast slår ni en signal mellan 13.00 och 15.30 och pratar med någon av våra sjuksköterskor, Maria, Katarina, Ingela, Eva-Lena, Anna, Gunilla eller Helena. Ni kan också mejla oss på PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmluZm8uY3Zsa0BsaW5uZS5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5pbmZvLmN2bGtAbGlubmUuc2U8L2E+. Vill ni, så bokar vi sedan tid hos en av våra doktorer.

Födda barn
4254
Antal graviditeter
sedan januari 2015
414

Resultat i topp

Sedan starten 1990 har mer än 10 000 barn fötts efter olika typer av behandlingar vid Carl von Linnékliniken (april 2019).
Pågående graviditeter är hela tiden minst 300 st. Detta gör kliniken till en av dem i Norden som hjälpt flest par att få barn. En anledning till detta är en hög och jämn lyckandegrad under alla år.

Ny rapport från Q-IVF!

Andelen gravida per behandling fortsätter att öka och ligger nu än bättre jämfört med de redan tidigare höga graviditetstalen.
I nationella sammanställningar ligger Carl von Linnéklinikens resultat mycket bra i alla åldersgrupper. Nya data som jämför alla kliniker i Sverige finns nu inrapporterade till Q-IVF. Till vår glädje ligger vi mycket bra till på denna lista.  Se också under resultat.

Aktuell information

 • 2021-09-22 18:53

  Enkätstudie om antal embryon till återföring

  Vill du vara med i en europeisk enkät om kunskap och preferenser gällande antal embryo till återföring? Studien görs inom ESHRE och är öppen till 24/11.
  Välkommen att delta genom att klicka på denna länk. Enkäten finns på flera olika språk, även svenska.

  info
 • 2021-05-06 15:53

  Vaccination mot SARS-CoV-2 (Covid-19)

  Många ringer oss och frågar om vaccination. Man tillråder vaccination inför graviditet och att man då har fått sin andra spruta några dagar innan man försöker bli gravid. Det innebär att vaccination kan göras ända till dess stimuleringen påbörjas och man kan sedan gå vidare med färsk återföring.

  För den som är gravid: 2021-05-25 ändrades rekommendationerna. Nya rön gör att man nu anser att vaccination kan erbjudas efter vecka 12, även om man inte tillhör en specifik riskgrupp.

  Läs mer på denna länk och på Folkhälsomyndighetens hemsida!

  Om du är gravid - kontakta med din mödravårdscentral.

  info
 • 2020-04-03 16:22

  Coronavirus...

  Uppdaterat 21-09-30:
  Coronapandemin pågår fortfarande, även om man har lättat på restriktioner i samhället.
  Vi har kliniken öppen och gör både vanlig IVF, äggfrys och donationsbehandlingar.  Vissa fysiska besök begränsas dock. Partner som är vaccinerad är välkommen att följa med på alla besök.

  OBS!

  - kontroll under behandling, ägguttag och vid embryoåterföring: Vaccinerad partner är välkommen. I annat fall skall behandlad kvinna skall komma ensam.
  Medföljande skall då vänta kvar i bilen, eller stanna utanför kliniken under besöket

  - sätt er glest i väntrummet
  - sprita händerna inför och efter besöket.

  Besök till mottagningen:
  - Nybesök/utredning/behandlingsplanering utförs på mottagningen, men kan även ske över telefon.

  Vi ber om er förståelse för att vi under denna tid undviker handhälsning. Spritbehållare finns utställda på kliniken. Använd dem och sprita händerna inför och efter ditt besök.

  Om du är sjuk med förkylnings- el influensaliknande symtom, i synnerhet vid hosta och/eller feber, skall planerat besök ovillkorligen ställas in.
  Ring oss i så fall, eller om du känner dig osäker på hur du ska göra. Du kan/ska även kontakta 1177 för mer information och råd.

  För att minska risk för smittspridning ber vi dig som är patient hos oss att inför besök ta kontakt om du/ni:
  - har luftvägssymtom, som t ex torrhosta, tillsammans med sjukdomskänsla och feber. Något av symtomen räcker.
  - har vistats på sjukhus där person med coronavirusinfektion vårdas, och/eller om du/ni
  - träffat någon med bekräftad el misstänkt infektion.

  Använd gärna munskydd vid besök.

  Carl von Linnékliniken:
  - avbryter påbörjad resp inleder inte hormonbehandling för den som insjuknar med eller har symtom (hosta, feber och/eller sjukdomskänsla/trötthet) och erbjuder senarelagd omstart utan extra debitering, samt
  - uppdaterar information allt eftersom kunskapsläget eller påbud från myndigheter eventuellt ändras
  - anpassar verksamheten och gör prioriteringar till mottagning och behandling
  - följer riktlinjer från SFOG

  info

Sir Robert Edwards fick 2010 Nobelpriset för sitt pionjärarbete i utvecklingen av IVF-tekniken. Robert Edwards och Patrick Steptoes arbete gav upphov till det första IVF-barnet, Louise Brown, som föddes 1978. På bilden besöker Robert Edwards Carl von Linnékliniken i början av 90-talet. Från vänster ses Jan Holte, Robert Edwards, Torbjörn Bergh och Örjan Lundkvist.

Ny lag 19-01-01...

IVF med donerade spermier och äggdonation!

Läs mer här...och här!Nyheter

 • 2021-10-13 09:31

  Ny läkare på kliniken!

  Vi välkomnar Kathrine Bjersand åter till kliniken. Kathrine är mångårigt specialistkompetent gynekolog och arbetade hos oss tidigare på vår gynmottagning (som sedan några år är nedlagd). Sedan 12/10 är Kathrine nu tillbaka hos oss.

  Varmt välkommen åter!

  info
 • 2021-04-11 11:46

  Nytt samarbete med mottagning i Stockholms innerstad

  Carl von Linnékliniken har inlett samarbete med 2Heal Medical och Dr Isis Amér-Wåhlin, som är mångårigt erfaren gynekolog med särskilt intresse för bl a fertilitetsområdet och hormonella sjukdomar.

  För er som bor i Stockholm och vill göra er IVF-behandling hos oss kommer detta att vara tidsbesparande och göra processen mycket enklare.

  2Heal har sin mottagning på anrika Läkarhuset, Riddargatan 12A, 2 tr. Vi hjälper dig gärna att boka tid direkt när din kontroll planeras. Besöket betalas på plats och det du har betalat ersätts sedan av oss mot uppvisande av kvitto. Läs gärna mer om vad vi ersätter vid ultraljudsundersökning på distans en bit ned på sidan under priser.

  info
 • 2020-11-28 16:34

  Nya priser fr o m januari 2021

  Vi ser nu över våra priser. De nya priserna gäller fr o m 201130 för behandlingar som planeras till efter årsskiftet. Se under priser.

  För de behandlingar som utförs under 2020 eller redan har planerats (innan 30/11) gäller 2020 års priser.

  info

Carl von Linnékliniken är en del av GeneraLife.
Läs mer här